Špetka soli, moře zážitků
Léto je čas grilování a skvělých chutí. Investiční skupina DRFG ve spolupráci s předním českým kuchařem Přemkem Forejtem připravila jedinečnou citrusovou sůl s bylinkami – ideální doplněk například k rybám. Přemek exkluzivně vytvořil recept, který vás promění ve hvězdu vlastní kuchyně. Přejeme vám dobrou chuť!

Mořský vlk
(velouté z citronové trávy, kedluben, fenyklový salát, citronová sůl s bylinkami)
Restovaný filet z mořského vlka (tip: doporučuji dělat až nakonec)
Ingredience: 1 ks mořský vlk, sůl z fermentovaných citronů, olej
Vyfiletujte a vykostěte mořského vlka. Filety z mořského vlka poté lehce posypte solí z fermentovaných citronů, vložte na rozpálenou pánev kůží naspod a restujte ze 70 %, poté rybu otočte a nechte jen pár vteřin dojít. Ihned stáhněte a servírujte.
Velouté z citronové trávy
Ingredience: 75 g šalotka, 20 g máslo, 30 g citronová tráva, 40 g šťáva z bystročického kysaného zelí, 40 g suché bílé víno, 60 g smetana, 220 g kokosové mléko, sůl z fermentovaných citronů, citronová tráva
Máslo se šalotkou a citronovou trávou lehce zpěňte, přidejte šťávu z bystročického zelí, přilijte bílé víno. Vše svařte na glazé. Přilijte smetanu, kokosové mléko a dochuťte solí. Lehce provařte a přeceďte. Před podáváním prošlehejte ponorným mixérem.
Kedluben a fenykl v Sushi Su
Ingredience: 1 ks kedluben, 1 ks fenykl, 75 g cukr, 20 g sůl, 175 g rýžový ocet
Kedluben i fenykl očistěte a pomocí mandolíny nebo škrabky na brambory nakrájejte na tenké plátky. Plátky fenyklu dejte na chvíli do ledové vody, aby zkřehly. Poté smíchejte cukr, sůl a ocet na zálivku. Nakrájenou zeleninu nechte ve směsi chvíli marinovat.
Finalizace
Ingredience: 5 g kopr, 5 g kerblík, 2 g pažitka, 1 ks citronová kůra, jedlé květy
- Rybu orestujte.
- Velouté prohřejte a prošlehejte ponorným mixérem.
- Salát promíchejte a začněte servírovat.
- Dozdobte koprem, kerblíkem, nasekanou pažitkou a jedlými květy.
- Na závěr zastrouhněte kůrou z citronu.
Ať vám chutná!
Přemek Forejt & DRFG