Pivní akademie pro zaměstnance DRFG nabídla ochutnávku osmi druhů piv a také pivní dezert

DRFG se sice zatím nechystá rozšířit své portfolio investic o nákup pivovarů, ale člověk není živ jen prací. Proto zaměstnanci skupiny, kteří se chtěli o výrobě zlatého moku a odlišnostech jednotlivých pivních stylů dozvědět víc, měli možnost zůstat v kancelářích pražského Quadria a zúčastnit se pivní degustace.

Pivní someliér Karel Nečada s Markem Klimešem připravili pro tucet našich kolegů zajímavou prezentaci spojenou s ochutnávkou, která přítomným osvětlila osm základních pivních stylů. „Pivo sice nepiji, ale přednáška byla velmi poučná, dozvěděla jsem se spoustu nových informací,” pochvalovala si Hana Cajthamlová. Ta je v DRFG zodpovědná za financování projektů, a kromě nově nabytých vědomostí si pochvalovala i pivní panna cottu s rebarborou a také arašídy máčené v tmavém pivu s trochou chilli, které se podávaly k pivu jako dezert.

Svoje zážitky a historky z praxe pak prezentoval také David Dvořák, majitel a sládek minipivovaru Revolta ve Žďáru nad Sázavou, kde čepují oblíbené speciály jako je například Šakaloff, Dacan nebo Santus. Přednáška asi po třech hodinách volně přešla v diskusi s publikem, a po vypití všech prezentovaných vzorků odešli všichni spokojeně domů.

Sdílejte