Špetka soli, moře zážitků

Léto je čas grilování a skvělých chutí. Investiční skupina DRFG ve spolupráci s předním českým kuchařem Přemkem Forejtem připravila jedinečnou citrusovou sůl s bylinkami – ideální doplněk například k rybám. Přemek exkluzivně vytvořil recept, který vás promění ve hvězdu vlastní kuchyně. Přejeme vám dobrou chuť!

Mořský vlk

(velouté z citronové trávy, kedluben, fenyklový salát, citronová sůl s bylinkami)

 

Restovaný filet z mořského vlka (tip: doporučuji dělat až nakonec)

Ingredience: 1 ks mořský vlk, sůl z fermentovaných citronů, olej

Vyfiletujte a vykostěte mořského vlka. Filety z mořského vlka poté lehce posypte solí z fermentovaných citronů, vložte na rozpálenou pánev kůží naspod a restujte ze 70 %, poté rybu otočte a nechte jen pár vteřin dojít. Ihned stáhněte a servírujte.

 

Velouté z citronové trávy

Ingredience: 75 g šalotka, 20 g máslo, 30 g citronová tráva, 40 g šťáva z bystročického kysaného zelí, 40 g suché bílé víno, 60 g smetana, 220 g kokosové mléko, sůl z fermentovaných citronů, citronová tráva

Máslo se šalotkou a citronovou trávou lehce zpěňte, přidejte šťávu z bystročického zelí, přilijte bílé víno. Vše svařte na glazé. Přilijte smetanu, kokosové mléko a dochuťte solí. Lehce provařte a přeceďte. Před podáváním prošlehejte ponorným mixérem.

 

Kedluben a fenykl v Sushi Su

Ingredience: 1 ks kedluben, 1 ks fenykl, 75 g cukr, 20 g sůl, 175 g rýžový ocet

Kedluben i fenykl očistěte a pomocí mandolíny nebo škrabky na brambory nakrájejte na tenké plátky. Plátky fenyklu dejte na chvíli do ledové vody, aby zkřehly. Poté smíchejte cukr, sůl a ocet na zálivku. Nakrájenou zeleninu nechte ve směsi chvíli marinovat.

 

Finalizace

Ingredience: 5 g kopr, 5 g kerblík, 2 g pažitka, 1 ks citronová kůra, jedlé květy

  • Rybu orestujte.
  • Velouté prohřejte a prošlehejte ponorným mixérem.
  • Salát promíchejte a začněte servírovat.
  • Dozdobte koprem, kerblíkem, nasekanou pažitkou a jedlými květy.
  • Na závěr zastrouhněte kůrou z citronu.

 

Ať vám chutná!

Přemek Forejt & DRFG