Květnové setkání Brno Business Clubu, host Jiří Zajíček

Květnové setkání Brno Business Clubu proběhlo ve znamení gastronomie. Šéfkuchař pan Jiří Zajíček nás pozval do restaurace, jejíž kuchyni vládne. Restaurace Forman beef & beer v České ulici je klasický steak house s nabídkou vyzrálého masa z celého světa. Členové klubu tak měli možnost ochutnat různé druhy mas s výkladem přímo od šéfkuchaře.

Pan Zajíček začal svou kariéru v gastronomii prací kuchaře v Sushi baru v Olympii. Další zkušenosti postupně získával v restauracích zaměřených na vysokou gastronomii, např. v Bugatti, Rialtu, Borgo Agnese a také v zahraničí. Inspiroval ho hlavně jih Evropy a Indie.  Nedávno otevřel vlastní podnik Sushi Ya na Moravském náměstí.

Průběžně si rozšiřuje své znalosti třeba na baristickém kurzu pod vedením Mistra kávy ČR nebo absolvováním Vinařské akademie ve Valticích.  Pořádá také kurzy vaření, kde rád jejich účastníkům předává své zkušenosti.

Zeptali jsme se pana šéfkuchaře na jeho názor na brněnskou gastronomii:

Chybí vám tu nějaký podnik nebo je škála chutí v moravské metropoli dostatečně pestrá?

„V Brně máme opravdu širokou nabídku restaurací a chutí. Například indická kuchyně je zde velmi bohatě zastoupena. Ale prostor pro větší pestrost stylů v Brně samozřejmě je.“

Ve vaší restauraci se zaměřujete na masité pokrmy. Jak reagujete na současný trend vegetariánství a veganství?

„Jak říkáte, jsme steaková restaurace, nabízíme především maso. K tomu ale jedno nebo dvě bezmasá jídla v nabídce máme, abychom vyhověli potřebám našich hostů.“

Sdílejte